banner.jpg (42974 bytes)

UUTISARKISTO SIVU 9

Virhon kotisivulle

Uutisarkisto
- Lisää sivuja

22.8.05
Vastinkosken hoitotalkoot lähestyvät.
Talkoopäivä pidetään perinteiseen tapaan kalastuskauden päättymistä seuraavana lauantaina 17.9.2005
Ilmoittaudu jo nyt mukaan!!

19.8.05
Merikarvianjoella pidettiin kunnostustalkoot
Merikarvian kalakierros ja Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseuran Taimentiimi kunnostivat Merikarvianjoen Holmankoskea 13 talkoolaisen voimin lauantaina 6.8.2005.  Lisää aiheesta

28.6.05
Lehdistötiedote Vantaanjoen ongelmista
Virho ja lukuisat muut tahot ovat jo vuosien ajan tehneet uutterasti työtä Vantaanjoen luonnontilan ja lohikalakantojen parantamiseksi. Jokisysteemin ja kalakantojen kehittymisen tiellä on kuitenkin eräitä merkittäviä esteitä, joiden poistamiseen ei tunnu löytyvän riittävästi resursseja. Virhon lehdistötiedote on jaettu    tiedotusvälineille. Mm. Helsingin sanomat julkaisi siitä otteita 27.6. Koko tiedote on luettavissa Täällä

11.6.05
Taimenen ja lohen pienpoikasten istutukset on saatu onnistuneesti päätökseen.
Kevään aikana istutettiin hautomomme tuotteita enemmän kuin moneen vuoteen. Vantaanjoen vesistöön laitettiin taimenen mätiä ja poikasia yhteensä lähes 100 000 kpl, lohta noin 26 000. Koska istutukset tehtiin pienpoikasilla,  ne leimautuvat istutuspaikkaansa hyvin. Luonnonvalinta tulee karsimaan merkittävän osan poikasista jo ensimmäisen elinvuoden aikana, kuten luonnonkudustakin syntyneillekin poikasille käy. Kahden vuoden kuluttua suuri osa taimenista ja kaikki lohet lähtevät merivaellukselle palatakseen istutuskoskeensa kudulle nelivuotiaina tai vanhempina. Istutusraportti löytyy Täältä

11.5.05
Virho on kiitollisena vastaanottanut tuhannen euron rahalahjoituksen Bamburakentajilta
Bamburakentajat ovat osoittaneet, että kalavesiemme hyväksi voi tehdä työtä monella hyvällä tavalla ja mikä parasta; sen voi myös onnistuneesti yhdistää rakkaaseen harrastukseen.
Käytämme saamamme lahjoituksen kesän 2005 aikana Etelä-Suomen alueella tehtäviin joki- ja purovesien kunnostuksiin. Tarkoituksenamme on jatkaa Karjaanjoen latvavesien vaellusesteiden poistoja ja purojen luonnontilan parannuksia. Tuhannella eurolla saamme esim. kuusi autokuormaa seulottua soraa lohikalojen kutupaikkojen kunnostukseen.

4.5.05
Virho on aloittanut jokakeväiset taimenen ja lohen pienpoikasten istutukset.
Vantaanjoen taimenista ja lohista viime syksynä lypsetty mäti on talven aikana kehittynyt hautomollamme poikasiksi. Saimme kevättalvella myös lahjoitusmätiä Laukaan kalanviljelylaitokselta. Lahjoitusmädistä syntyneet poikaset ovat kehittyneet niin pitkälle että niiden istutus on voitu aloittaa. Ensimmäiset poikaset laitettiin Vantaan Hakunilassa virtaavaan Kormuniitynojaan. Istutuksen suoritti SKES:n Taimentiimin puheenjohtaja ja Virhon jäsen Juha Salonen. Poikasistutuksemme jatkuvat koko toukokuun. Niiden etenemistä voit seurata istutustaulukosta (pdf-tiedosto).

27.4.05
Kunnostustalkoot elokuussa
Merikarvianjoen Kalakierros ja Taimentiimi järjestävät kunnostustalkoot Merikarvialla 6.-7. 8. 2005, elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kunnostustyöt tullaan kohdistamaan Merikarvianjoen parhaimmille poikastuotantoalueille Holmankosken sivuhaaraan sekä Tuorijokeen, Merikarvianjoen ainoaan sivujokeen. Lisää aiheesta

27.4.05
Virhon sääntömääräinen kevätkokous pidettiin eilen leppoisissa merkeissä.
Kokouksessa valittiin mm. uusi hallitus. Koska uusia vapaaehtoisia ei ilmennyt, valittiin lähes vanha kokoonpano uudestaan. Hallituksen jäsenten tiedot löytyvät täältä.
Toiminta jatkuu viimevuotisella linjalla. Vaellusesteiden poistoja ja uomien luonnonmukaistamisia jatketaan Etelä-Suomen pienvesistöissä uuden projektivastaavan Olli Toivosen johdolla ja työllistettäviä hyödyntäen.

14.4.05
Virhon kevätkokous pidetään 26.4. klo 17.30 alkaen Uudenmaan Ympäristökeskuksen tiloissa, Helsingin Itä-Pasilassa. Ympäristökeskuksen osoite on Asemapäällikön katu 14. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, valitaan mm. uusi hallitus sekä suunnitellaan kuluvan vuoden toimintaa. Tule mukaan vaikuttamaan! Jos et ole vielä jäsen, niin liity ihmeessä

10.4.05
Virhon hautomolla on syntymässä uusi lohi- ja taimensukupolvi
Keskiviikkona 6.4. pidettiin hautomolla talkooilta. Kaikki haudonta-altaat pestiin lietteestä ja mäti siirrettiin pienempireikäisille aseteille, joissa poikasten kuoriutumisen seuranta ja hoito sujuu helpommin. Lahjoitusmädistä oli kuoriutunut ensimmäisiä taimenen poikasia. Jokiveden lämmetessä kuoriutuminen käynnistyy toden teolla, ehkä jo alkavalla viikolla. Poikaset istutetaan toukokuun puolella, kun ne ovat käyttäneet vatsan alla näkyvän ruskuaspussin sisällön ravinnokseen.

31.3.05
Vastinkosken lupa-aikojen varaus
Varauksia pitkään ja ansioituneesti hoitanut Heikki Hiiros joutuu muiden velvollisuuksien takia luopumaan tehtävästä. Virhon hallitus on nimennyt Pekka Lindbladin Heikin työn jatkajaksi.
Kun mielesi tekee Vastinkoskelle perhoa uittamaan: Soita Pekalle, puh. 050-556 7214, 09-617 3742 tai 09-853 4460 ja varaa kalastusvuorokausi (klo 12-12). Maksa varaamasi lupa-aika tilille 400610-481493 ja tulosta kuitti, joka toimii lupatositteena.
Lisää tietoja Vastinkoskesta ja mm. kalastussäännöistä löydät Vastinkosken sivuilta

  Vanhempia uutisia löytyy täältä