Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.

Kevät koittaa - ja kunnostuskausi alkaa09.4.2017

Näillä viimeisillä lumi- ja jäämaille on ajettu lisää kivi- ja sorakuormia koskille ja puroille. Osa kutupaikkojen ja kalanpoikasten suojapaikkojen luomismateriaaleista on lisätty suoraan vesiuomaan ja osa jätetty rannalle.

Peukalosääntönä kivilasteja ei laiteta kalojen syksyisille kutupaikoille, koska poikaset kuoriutuvat soran seasta keskimäärin vasta kesäkuun alkupuolella.

ei kuvaa

Moniin muihin paikkoihin niitä voidaan laittaa sen mukaan mitä on sovittu esimerkiksi maanomistajien kanssa. Varsinaista virtavesikunnostusta edeltää suunnittelu- ja vesistön kartoitus, joka voi kestää jopa vuosia.

Virtavesien hoitoyhdistyksen EU-Leader-hankkeen kenttäkunnostukset alkavat tässä kuussa ja jatkuvat ensi syksyyn aina kutuaikaan asti (syys-loka-marraskuussa). Hankkeeseen on palkattu taas kaksinumeroinen määrä työntekijöitä edistämään virtavesiluontoa sekä kala- ja rapukantoja. Ympäristön lisäksi näillä parannetaan alueiden vetovoimaisuutta.

Hanke on saatu aikaiseksi kiitos etenkin EU:n ja ELY-keskusten. Raporttia toiminnasta tulee pitkin alkavaa sulavesikautta.

ei kuvaa