Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.

Glimsinjoen luontopolkuopas syksyisen kuduntarkkailijan avuksi?27.8.2011

Pro Espoonjoki ry julkaisi kesäkuun alussa nettisivut ja ilmaisen luontopolkuoppaan, joka sisältää paljon mielenkiintoista tietoa paitsi Espoonjoen latvahaara Glimsinjoesta, niin myös yleisesti uusimaalaisista virtavesistä ja joenvarsiluonnosta. Opas on vapaasti ladattavissa yhdistyksen Glimsinjoki-teemasivuilta.

Oppaan toivotaan rohkaisevan nauttimaan jokivartta myötäilevästä polusta omatoimisesti. Sen myötä yhdistys toivoo voivansa herättää niin asukkaita ja päättäjiä huomaamaan Glimsinjokivarren arvon sen nykytilassa.

Varsinaisen oppaan liitteinä tarjotaan myös selkeää karttaa ja erillistä kuvaesitystä jokilaakson luonnosta. Oppaan ja sen kartan avulla on helppo lähteä tekemään vaikka muutaman tunnin päiväretki syksymmällä taimenten kutuaikaan toiveissa nähdä vilaus täpläkylkien kutupuuhista.

Virho suosittelee opasta ja Glimsinjoki-sivustoa lämpimästi!

Pro Espoonjoki ry:n Glimsinjoki-sivut

Glimsinjoen luontopolkuopas

Kuvaesitys Glimsinjokilaakson luonnosta

Teksti ja kuva: Aki Janatuinen