Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Virhon kova työ jätevesipäästöjen vähentämiseksi tuottaa tulosta29.5.2013

ei kuvaa

Virho on viimeisen 15 vuoden aikana kaivanut esiin kuntien ja valvovien viranomaisten salaamat jätevesipäästöt Vantaanjoella ja tiedottanut ne julkisiksi. Virho on myös neuvotellut jätevedenpäästäjien ja valvovien viranomaisten kanssa lukemattomia kertoja ja pikkuhiljaa tilanne on parantunut.

Asiassa on tapahtunut käänne parempaan myös sikäli, että viime aikoina Vantaanjoen kunnat ovat laajasti tiedottaneet muuttuneesta asenteestaan. Aiemmin kunnat ovat julistaneet, että jätevesipäästöjä ei voida kokonaan lopettaa koskaan. Viime aikoina ne ovat tiedottaneet, että tavoitteeksi on otettu jätevesipäästöjen lopettaminen kokonaan.

Jätevedenpäästäjien muuttuneesta asenteesta ja Virhosta jätevesipäästöongelman esillä pitäjänä kerrotaan mm. tässä artikkelissa.

Suomen monilla vesistöillä on pahoja jätevesipäästöongelmia, joiden olemassaolosta ja suuruudesta ei ole tarkkaa tietoa, koska jätevedenpäästäjät ja valvovat viranomaiset salaavat tiedot niistä.


Teksti ja kuva: Kari Stenholm