Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Tiedote, Kaakon jokitalkkari osaksi Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry:n toimintaa08.12.2016

VIRTAVESIEN HOITOYHDISTYS ALOITTAA KAAKON JOKITALKKARIN VASTUULLISENA VETÄJÄNÄ

Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry (Virho) aloittaa vuodenvaihteessa Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksessa päättyvän Kaakon jokitalkkarin toiminnan vastuullisena vetäjänä. Kaakon jokitalkkarin tavoitteena on jatkossakin Kaakkois-Suomen vesistöjen lohikalakantojen vahvistaminen ja elvyttäminen. Jokitalkkarin toimintaa toteutetaan vuosi kerrallaan, aina vuotuisen toiminta- ja rahoitussuunnitelman puitteissa.

Kaakkois-Suomessa on lukuisia lohikalakantojen säilyttämiseen ja elvyttämiseen soveltuvia vesistöreittejä, joissa toimii lukuisia kalastusalueita ja aktiivisia osakaskuntia. Vesistöjen tilan parantamisen ja kalakantojen kehittämisen kannalta Kaakon jokitalkkari ja sen alueellinen ohjausryhmä tekee tiivistä yhteistyötä mm. ELY-keskuksen, paikallisten osakaskuntien sekä hanketta tukevien rahoittajien kanssa.

Kaakon jokitalkkaria on menestyksekkäästi toteutettu viimeiset kolme vuotta. Toiminnalle haetaan nyt jatkoa Virho vastuullisena vetäjänä. Jokitalkkarin toimintamalli on vakuuttanut Kaakkois-Suomessa tarpeellisuudellaan vaelluskalojen elvyttämisessä ja säilyttämisessä. Varainkeruu kausille 2017–2019 on koettu nyt aiheelliseksi aloittaa ja järjestää.

Virhon puheenjohtaja Esa Lehtisen mukaan Kaakon jokitalkkari täydentää hienosti Virhon Suomenlahden vaeltavien taimenkantojen elvytys- ja suojelutyötä maantieteellisesti. ”Manu on jo aiemmalla ansiokkaalla toiminnallaan saanut valtakunnallisestikin näkyvää huomiota työlleen, joten tästä on hyvä jatkaa Virhon siipien suojassa.”, sanoo puheenjohtaja Esa Lehtinen.

Lisätietoja asiasta antavat Kaakon jokitalkkari Manu Vihtonen, gsm. 044 712 1722, sähköposti manu.vihtonen@kaakonjokitalkkari.fi ja Virhon hallituksen jäsen ja Kaakon jokitalkkarin ohjausryhmän jäsen Jouni Simola, gsm. 040 710 8697, sähköposti jouni.simola@gmail.com sekä Virhon puheenjohtaja Esa Lehtinen, gsm. 040 532 8830, esa.lehtinen@ely-keskus.fi


Helsingissä 8.12.2016

Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry:n hallitus
Palaa takaisin