Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Virtavesien kunnostustalkoiden kalenteri, 201615.6.2016

Tänä vuonna Virholla on ennätysmäärä kunnostustalkoita. Katso tiedotteesta sinulle sopivat talkooajankohdat ja lue WWF:n suojeluasiantuntija Matti Ovaskan kommentit vaelluskalojemme nykytilanteeseen.

Virtavesitalkoilla yhteistyössä kaupunkien, yhdistysten sekä yritysten kanssa elävöitetään maisemaa kaupunkipuroilla ja erämaisemmilla virtavesillä. Tavoitteena on lisätä lähiluonnon viihtyisyyttä ja parantaa useiden lajien kuten virtavesilintu koskikaran, taimenen, ravun ja eri virtavesihyönteisten elinympäristöjä rakentamalla puuaineksesta ja kivestä suojapaikkoja eliöstölle ja sorasta kutusoraikkoja vaelluskaloille.

Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry (Virho) vastaa järjestämiensä talkoiden kunnostuslupien hakemisesta, talkoolaisten vakuuttamisesta, kunnostusmateriaalien hankinnasta ja työkalujen kuten lapioiden, kottikärryjen ja hanskojen tuomisesta talkoopaikalle. Viikonloppuina järjestettävissä talkoissa tarjotaan eväät ja juotavaa. Ilmoittautumiset viimeistään kaksi päivää ennen talkoita kunkin talkootapahtuman yhteydessä ilmoitetulle yhteyshenkilölle.

Virtavesikunnostuksien talkookalenteri, 2016Palaa takaisin