Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Kellokosken padon kalatien rakentaminen22.5.2016

ei kuvaa
Kuva: Kari Stenholm
Kellokosken pato.


Vantaanjoen vesistön Keravanjokeen Kellokosken padolle rakennetaan kalatie, jota ei kuitenkaan rakenneta yhtenä rakennusurakkana, vaan se tehdään kahdessa vaiheessa.

Ensimmäisessä vaiheessa nykyisen padon yläpuolelle rakennetaan tänä kesänä pohjakynnys ja luonnonmukainen kalatie/tekokoski, joiden pitäisi olla valmiina syyskuun loppuun mennessä. Tämä rakennusvaihe ei kuitenkaan poista nousuestettä Kellokoksen padolta.


ei kuvaa
Kuva: Kari Stenholm
Ensimmäisen vaiheen työt on aloitettu.

Vasta toisessa vaiheessa nykyisen padon alapuolelle rakennetaan nousuesteen kokonaan poistava rakoporraskalatie. Tuusulan kunnan antaman tiedon mukaan rakoporraskalatie rakennetaan vasta sitten kun Järvenpään Haarajoella olevaan patoon on saatu kalatie. Haarajoen padon kalatien toteutumisesta ei ole tällä hetkellä mitään varmaa tietoa.

Myös Kellokosken patoallasta tullaan kunnostamaan. Kunnostukseen liittyvä ruoppaus piti tehdä jo viime talvena, mutta leudon talven takia ruoppaus peruuntui. Ruoppaus tehdään tulevaisuudessa sitten kun riittävän kylmä ja pitkä talvi jäädyttää uoman ja sen rannat riittävän lujiksi ruoppauksen tekemiselle.

ei kuvaa
Kuva: Kari Stenholm
Kellokosken pato patoaltaan puolelta katsottuna.

ei kuvaa
Kuva: Kari Stenholm
Padolta alavirtaan.

Tässä linkki vuonna 2007 julkaistuun Kellokosken patoaltaan kunnostuksen yleissuunnitelmaan, jota on päivitetty tänä vuonna.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös asiasta löytyy täältä.


Teksti ja kuvat: Kari StenholmPalaa takaisin