Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Työpaikka virtavesiasiantuntijalle!02.3.2016

Virtavesien hoitoyhdistys (Virho) on mahdollisesti saamassa EU:n Leader-rahoitusta kolmivuotiselle virtavesien kunnostushankkeelle. Sillä elvytetään vaelluskala- ja rapukantoja sekä yleensäkin vesistöjen tilaa yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Hanke toimii kolmen maakunnan (Häme, Varsinais-Suomi, Uusimaa) alueella ja siihen palkattaneen hankevastaavan lisäksi kymmenkunta työllistettyä tekemään käytännön vesistökunnostustöitä.

Virho hakee hankevastaavaa kyseisen Leader-projektin kokoaikaiseksi vetäjäksi hankkeen keston ajaksi (3 v).

Katsomme hakijoille eduksi

-kala- tai ympäristöalan korkeakoulututkinnon
-kokemuksen hankehallinnoinnista ja rahoitushakemuksien teosta
-näytöt tuloksellisista koskikunnostuksista
-kokemuksen vastaavista kala- ja vesienhoidollista toimenpiteistä (virtavedet, kosteikot, kalaportaat) sekä sähkökoekalastuksista
-toimimisen esimiesasemassa
-vuorovaikutustaidot mm. vesienomistajien ja muiden sidosryhmien kanssa
-kyvyn viestiä jatkuvasti hankkeen etenemisestä mediassa ja Virhon hallitukselle
-tuntemuksen hankkeen kohdealueiden virtavesistä

Tehtävässä oma auto on välttämätön. Palkka on 2600 ¤ kk. Toimi täytetään mahdollisimman pian ja hakemukset tulee lähettää viimeistään 15.3.2016 osoitteeseen esa.lehtinen@ely-keskus.fi. Mahdolliset lisätiedustelut Esa Lehtiselle sähköpostitse tai puhelimitse 040-532 8830.

Virtavesien hoitoyhdistys ry, Virho, elvyttää ja kunnostaa virtavesiä & toimii kestävien kalakantojen puolesta Suomessa niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Olemme elvyttäneet Suomessa jo satoja puro- ja koskikohteita. Toimimme korostetusti yhteistyössä viranomaisten, vedenomistajien sekä ympäristö- ja kala-alojen asiantuntijoiden kanssa.

Yhdistyksen kotisivu on virtavesi.com, facebook-sivu https://www.facebook.com/Virho/ ja twitter-tili @VirhoryPalaa takaisin