Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Virho voitti rahoitusta kunnostuskohteelle EKOenergia-äänestyksessä11.2.2016

Virtavesien hoitoyhdistys ry voitti kaikille kuluttajille suunnatun äänestyskilpailun parhaasta vesistökunnostuskohteesta. Kunnostuksen toteutusta rahoitetaan Suomen luonnonsuojeluliiton perustaman kansainvälisen EKOenergia-merkin ympäristörahaston varoin. Palkinnon suuruus on 50 000 euroa. Järjestävänä yrityskumppanina äänestyksessä oli Fortum, joka on EKOenergia-sähkön suurin myyjä Suomessa Fortum Tarkka-sopimuksella.

Äänestyksen voittanut kunnostuskohteemme on osa Vihtijokea, jonka koskialueita ihminen on pilannut perkaamalla kivet pois esim. tukinuittoa varten. Koskialueita tullaan palauttamaan alkuperäisen kaltaiseen tilaansa muun muassa kiveämällä ja soraistamalla niitä. Kunnostusten seurauksena koskien elinympäristöistä tulee paremmat useille lajeille kuten taimenelle, ravulle ja koskikaralle.

Virho kiittää järjestäjiä äänestyksen toteuttamisesta ja kilpakumppaneita mielenkiintoisten kunnostuskohteiden esille tuomisesta. Erityiskiitokset Virho lähettää äänestäjilleen sekä EKOenergia-merkittyä sähköä ostaville kuluttajille. Ilman näiden ryhmien panosta Virho ei voisi toteuttaa Vihtijoen kunnostuksia niiden tulevassa laajuudessa.

Virho suosittelee kuluttajia ja yrityksiä tutustumaan käyttämänsä sähkön tuotantotavan ympäristövaikutuksiin ja tekemään vertailua eri sähköntuotantotapojen ja sähköyhtiöiden välillä.

EKOenergia-merkistä ja merkillä varustetuista sähköntoimittajista lisää EKOenergian sivuilla.
http://www.ekoenergy.org/fi/

EKOenergian tiedote:
http://www.ekoenergy.org/fi/winner-environmental-fund-2016/

Fortumin tiedote:
http://www.fortum.com/countries/fi/asiakkaille/ajankohtaista/Pages/EKOenergia-voittaja-selvilla.aspx

Lähteet: http://www.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2015/sahkonkayttajat-aanestavat-vesistokunnostuksen-kohteenPalaa takaisin