Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Virtavesitalkoiden kausi avattu!24.3.2014

Virho järjesti yhdessä paikallisten toimijoiden ja osakaskunnan kanssa vuoden ensimmäiset virtavesitalkoot. Kohteena Lohjan Hormajoki.

Talvisissa talkoissa jatkettiin muutama vuosi sitten aloitettua Lohjan Hormajoen kunnostamista. Kohde on mielenkiintoinen, sillä se sijaitsee kahden järven välissä, hyvälaatuista vettä riittää aina ja paikallisilla on kiitettävää kiinnostusta kalakantojen ja vesistöjen hoitoon.

Jokeen tehtiin lähinnä niin sanottuja poikaskivikkoja lisäämällä sinne silmäkooltaan 5-15 cm kiviä. Näiden väliin syntyy suuri määrä koloja, joihin kalan- ja myös ravunpoikaset voivat piiloutua saalistajilta. Poikaskivikot ovat yhtä tärkeitä kuin varsinaiset kutupaikatkin, joita Hormajokeen tehtiin aiemmin.

Lisäksi jokeen laitettiin taimenen mätiä rasioissa.

Paikalla oli toistakymmentä talkoolaista. Osallistujien määrä rajattiin etukäteen paikan pienimuotoisuuden ja yksityisille piha-alueille sijoittautumisen vuoksi.

Hormajoen kunnostaminen on osa Virtavesien hoitoyhdistyksen tavoitetta saada aikaan Karjaanjoen vesistön alueelle laaja kalojen vapaan kulun alue, jossa on merkittävä määrä kutupaikkoja. Tämä edellyttää paitsi Hormajoen talkoiden kaltaisia virtavesikunnostuksia, niin myös kalateitä. Näitä Virho on rakentanut mm. Hiidenveden ja Lohjanjärven välille Väänteenjokeen ja Hiidenveteen laskevaan Vihtijokeen.

Hormajoen talkoot olivat ensimmäiset, jotka Virtavesien hoitoyhdistys järjesti tänä vuonna. Lisää on tulossa kesän ja alkusyksyn aikana. Näistä tiedotetaan yhdistyksen kotisivulla ja facebook-sivulla.Palaa takaisin