Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Virho valitti Uudenmaan Ely-keskuksen päätöksestä, jolla myönnetään kalastusasetuksen 17 §:n vaatimuksista poiketen lupa kalastaa vapakalastusvälineillä Vanhankaupunginkoskella vaelluskalojen rauhoitusaikana. 12.10.2013

ei kuvaa
Kuva: Kari Stenholm
Tässä Vanhankaupunginkosken alapäästä otetussa kuvassa näkyvät henkilöt eivät liity mitenkään Virhon valittamaan asiaan. Kalastus kuvan esittämällä paikalla on Vanhankaupunginkosken nykyisten kalastussääntöjen mukaan luvallista.


Virho valitti Maaseutuelinkeinojen valituslautakuntaan Uudenmaan Ely-keskuksen päätöksestä, jolla myönnetään lupa kalastaa vapakalastusvälineillä kalastusasetuksen 17 §:n vaatimuksista poiketen Vantaanjoen Vanhankaupunginkosken alapäässä siian, meritaimenen ja lohen rauhoitusaikana 11.9.-15.11.

Kalastusasetuksen 17 §:ssä määrätään näin:

”Seuraavat kalat ovat rauhoitettuja ja niiden pyynti on kielletty alempana mainittuina aikoina:

1) merilohi, järvilohi, meritaimen, järvitaimen ja purotaimen joessa ja purossa sekä siika mereen laskevassa joessa ja purossa syys-, loka- ja marraskuun ajan, kuitenkin siten, että niiden pyynti vavalla ja uistelemalla sekä lipolla on näissäkin vesissä sallittu syyskuun kymmenenä ensimmäisenä päivänä ja marraskuun 15 päivän jälkeen.”


Virho pyrkii lausunnollaan ja valituksellaan ja niissä julkaisemillaan pitkäaikaiseen ja tarkkaan havainnointiin perustuvilla tiedoilla yhteistyössä muiden tahojen kanssa edelleen parantamaan vaelluskalojen kutunousua Vanhankaupunginkoskella suojelevia sääntöjä, joita viime vuosina onkin pikku hiljaa parannettu oikeaan suuntaan.

Virho ei pyri valituksella ja sitä edeltäneellä lausunnolla ja niissä julkaisemillaan tiedoilla vähimmässäkään määrin loukkaamaan tai syyllistämään Vanhankaupunginkosken kalastajia, - kalastuksen valvojia, tai - veden omistajia, eikä mitään muutakaan tahoa.

Helsingin kaupungin liikuntaviraston ja Helsingin kalastusalueen hakemus löytyy täältä.

Virhon lausunto löytyy täältä.

Uudenmaan Ely-keskuksen päätös löytyy täältä.

Virhon tekemä valitus löytyy täältä.


Teksti ja kuva: Kari StenholmPalaa takaisin