Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Virho kerää tietoja Vantaanjokeen nousevista meritaimenista ja lohista01.6.2013

ei kuvaa


Virho kerää perinteiseen tapaan tietoja Vantaanjoen vesistöön nousevista meritaimenista ja lohista.

Kaikki havainnot meritaimenista ja lohista ovat tärkeitä ja ne kannattaa ilmoittaa. Muistakin havainnoista voi ilmoittaa. Lähetä havaintosi osoitteeseen: havainnot(ät)virtavesi.com.

Edellä mainittuun osoitteeseen tietoja lähettäneiden nimiä ei julkaista. Tietoja saatetaan tarpeen mukaan julkaista mahdollisimman oikean kuvan esittämiseksi meritaimenten ja lohien noususta Vantaanjoen vesistöön.

Vantaanjoen vesistössä taimenen alamitta on 50 cm ja lohen 60 cm. Virho on vuosikausia vaatinut meritaimenen ja lohen alamitaksi 65 cm:iä. Virho toivoo, että kaikki rasvaevälliset taimenet ja lohet vapautetaan.

Virho muistuttaa, että merivaelluksen tekevä taimen, eli ns. meritaimen määriteltiin äärimmäisen uhanalaiseksi lajiksi Suomen lajien uhanalaisuusarvioinnissa vuonna 2010:
Suomen lajien uhanalaisuus
Punainen lista

Meritaimenkantojen tilasta Suomen joilla, mm. Vantaanjoella voi lukea tästä
RKTL:n linkistä. RKTL:n tiedote on hieman epätarkka sikäli, että siinä todetaan vain alimman sivupuron, Longinojan, luonnonpoikasmäärät ilahduttavan suuriksi, vaikka myös Vantaanjoen yläjuoksulta on löytynyt suuria taimenen poikastiheyksiä.

Tuntomerkkejä ja muita tietoja taimenesta löytyy
täältä.

Tuntomerkkejä ja muita tietoja lohesta löytyy
täältä.


Teksti ja kuva: Kari Stenholm



Palaa takaisin