Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Helsingin Mätäjoella talkoiltiin kutupaikkoja taimenille06.10.2012

Lauantaina 29.9. kokoontui lähes kolmenkymmenen taimenenystävän joukko Helsingin Perhokalastajien organisoimiin talkoisiin Helsingin Talissa. Joen rannalla odotti kolme kasaa soraa ja kiviä. Tarkoituksena oli tehdä niistä kutu- ja poikasalueita äärimmäisen uhanalaiselle meritaimenelle. Ennen varsinaista urakkaa Virhon Aki Janatuinen sähkökoekalasti kahden haavimiehen avustuksella jokiuoman, jotta saataisiin tietoa kuinka mätirasioissa jokeen istutettu taimen on menestynyt viimeisen vuoden aikana. Sähkökoekalastuksen tulos oli hyvä. Saaliiksi kertyi paljon viime keväänä syntyneitä taimenenpoikasia sekä jonkin verran myös vanhempia ikäluokkia.
Kivet ja sora saatiin parissa tunnissa jokiuomaan, kiitos ahkeran talkooväen ja Helsingin Staran, joka oli ystävällisesti toimittanut kivitavaran aivan jokipenkalle.

Yllä olevassa kuvassa tutkitaan ja mitataan sähkökoekalastuksen saalista, kuvaaja Mikael Manninen. Kaikki kalat päästettiin mittauksen jälkeen takaisin jokeen.
Helsingin Perhokalastajien Tuomo Leino kuvasi ja koosti oheisen videon talkoopäivästä

Koskitalkoot from T on Vimeo.

PJLPalaa takaisin