Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Purokunnostustalkoot Päijät-Hämeessä Sysmässä sunnuntaina 17.6.04.6.2012

Nyt olisi mahdollisuus päästä tekemään uutta kutupuroa Päijänteen taimenelle. Kannattaa lähteä mukaan, koska uusia taimenpuroja ei joka päivä pääse tekemään!

Purokunnostustalkoot järjestetään Sysmässä sijaitsevalla Lintulanojalla 17.6 alkaen klo 10. Kunnostus on Konneveden Kalatutkimus ry:n hanke ja se toteutetaan talkoovoimin.

Lintulanoja laskee Auhjärvestä Majutveteen Virtaan voimalaitoksen alapuolella ja siitä on suora vaellusmahdollisuus Päijänteeseen. Purossa ei ole entuudestaan taimenkantaa, vaikka purossa on hyvä vedenlaatu. Todennäköisesti perkaukset, sekä puron alaosassa sijainnut nousueste ovat hävittäneet taimenet aikojen saatossa. Edellytykset luonnossa lisääntyvän
taimenpopulaation aikaansaamiseksi ovat nykyään kunnossa ja ensimmäinen kotiutusistutuskin on jo tehty.

Tällä kertaa talkoissa olisi tarkoitus tehdä kunnostus loppuun asti. Purouomaan lisätään kiviä, puuainesta sekä kutusoraa. Purolla on talkoiltu jo viime syksynä, jolloin purossa sijaitsevaan patoon rakennettiin "kalatie". Toukokuussa purolla talkoiltiin kertaalleen, jolloin tehtiin valmisteluja tätä viimeistä talkoopäivää varten. Mm.
kutusoraa on kuljetettu valmiiksi kasoihin pitkin puron vartta. Nyt onkin siis jäljellä enää mukavin vaihe, kun kunnostus tehdään valmiiksi.

Talkoissa tarvittavia työkaluja on vähän niukasti, joten niitä kannattaa ottaa mukaan mikäli omistat jotain seuraavista:

-kottikärryjä
-sankoja
-lapioita
-vesuri
-kirves
-työhanskat

Täysin omakustanteisesti ei tarvitse talkoilemaan lähteä, koska osallistujille maksetaan kilometrikorvaus ja päiväraha. Ilmoittautukaa minulle sähköpostilla etukäteen, että osataan varata makkaraa ja limsaa tarpeeksi.

Kutsua saa välittää eteenpäin.

Lopuksi vielä linkkinä parkkipaikka, huom. käyttäkää ehdottomasti juuri tätä paikkaa:

Parkkipaikka


Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Matti Kotakorpi
etunimi piste sukunimi ät gmail.comPalaa takaisin