Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Huutokaupat vauhdittaneet kalavesien luonnonmukaista hoitoa13.3.2012

Virtavesien hoitoyhdistyksen ja kalamies.com:in tiedote:


Kalastusportaalin tukihuutokauppa löi ennätykset -

Tuki luonnonmukaiselle kalanhoidolle lisääntyy


Kalamies.com-kalastusportaalin huutokauppojen kaikkien aikojen suurin summa saatiin kerättyä luonnonmukaisen kalanhoidon tukemiseen. Portaali luovuttaa 2.3.2012 Kalastusmessujen yhteydessä Virtavesien hoitoyhdistys ry:lle (Virho) yli viisi tuhatta euroa virtavesien kunnostuksiin ja entisöinteihin. Summa saatiin kerättyä "jouluhuutokaupassa", jossa kalastustoimijoiden lahjoittamia tuotteita myytiin eniten tarjoavalle.

Summa on selvästi suurempi kuin aiempina kertoina. Niin kalamies.com-portaalin kuin Virtavesien hoitoyhdistyksen mukaan se on osoitus lisääntyvästä kiinnostuksesta perustaa kalavesien hoito luonnonmukaisiin menetelmiin. Kalliiden ja heikosti tuottavien istutusten sijasta kunnostetaan kaloille kutupaikkoja, poikasille suojapaikkoja ja rakennetaan aikuisille kaloille kunnon vaellusmahdollisuuksia. Esimerkiksi kalateitä. Tämä kohottaa niin kala- ja rapukantoja kuin vesistöjen arvoa.

Suomen virtavedet ovat pitkälti perattuja, suurin osa vesivoimalaitoksista on edelleen ilman toimivaa kalatietä ja kestämätön kalastus on taannuttanut monen lajin kantoja. Kunnostaminen on yksi tehokas vastalääke ja monet Suomen vesistön kehitys on saatu käännettyä myönteiseen suuntaan niiden ansiosta. Viranomaisten lisäksi niitä toteuttavat vapaaehtoispohjalta Virtavesien hoitoyhdistyksen kaltaiset tahot.

Virhon toiminta onkin vapaaehtoispohjalta kohtuullisen mittavaa. Vuosittain sen toimintaan osallistuu eri muodoissaan kolminumeroinen määrä ihmisiä ja yhdistys työllistää erillisessä työllisyyshankkeesta toistakymmentä ihmistä. Tuki vapaaehtoistoiminnalle ja ihmisten suhtautuminen tämänkaltaiseen toimintaan on ollut viime vuosina myötätuulessa. Kalamies.com-portaalin menestyksekäs huutokauppa onkin käytännön esimerkki tästä.

Myös perhokalastajat.net-portaalista saatiin toista tuhatta euroa. Tämänkaltaiset tukisummat ovat Virhon toiminnassa mittavia, sillä niillä pystytään hankkimaan kuorma-autolasteittain esimerkiksi lohikalojen kutusoraa tai rapujen ja kalojen suojakiviä.
Palaa takaisin