Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Syksyn viimeiset kunnostustalkoot 15.10. Hausjärvellä09.10.2011

Virtavesien hoitoyhdistys sekä Puujaan ja Hausjärven kirkonkylän osakaskunnat järjestävät lauantaina 15.10. syksyn viimeiset purokunnostustalkoot Kanta-Hämeessä Hausjärven Hausjoella.

Hausjoki on aikoinaan perattu yläpuolisen Hausjärven kuivattamiseksi ja kaivetussa uomassa on nykyisellään kovin heikosti lohikalojen kutuunsa tarvitsemia sorapohjia. Kunnostuksissa keskitytään pääasiassa soraistamaan uhanalaiselle taimenelle kutupaikkoja. Hausjoesta on esteetön vaellusyhteys Puujoen kautta alapuoliseen Vanajaveteen, ja kunnostuksilla toivotaankin autettavan Vanajaveden reitin vähälukuista taimenta.

Talkoot alkavat kello 10:00. Tapaamispaikkana toimii alin Hausjoen ylittävä silta, Haussilta, joka sijaitsee osoitteessa Puujaantie 449 (Hausjärvi). Kunnostuksia tehdään useassa eri kohteessa päivän aikana.

Talkoolaisille on järjestäjien taholta tarjolla talkooeväitä ja juomia. Näiden riittävyyden vuoksi pyydetään kuitenkin ilmoittautumaan etukäteen perjantaihin 14.5. mennessä, jotta eväitä osataan varata oikea määrä. Ilmoittautumattakin saa luonnollisesti tulla, mutta eväiden riittävyydestä ei tällöin ole takeita.

Järjestäjien toimesta on varattu jonkin verran mm. lapioita ja ämpäreitä, mutta ainakin työhansikkaat ja sään mukainen kuraa pelkäämätön ulkoiluvarustus on syytä varata mukaan. Myös etenkin kottikärryille on varmasti päivän aikana käyttöä, jos sellaisia suinkin saa mukaansa.

Hausjärvelle ajaa noin tunnin Helsingistä, vajaat kolme varttia Hämeenlinnasta ja vajaan tunnin Lahdesta. Helsingin suunnalta tai matkan varrelta tuleville yritetään järjestää kimppakyytiä mahdollisuuksien mukaan.


Ilmoittautumiset ja lisätietoja:

Aki Janatuinen, Virtavesien hoitoyhdistys ry
puh. 040 754 7778, sähköposti etunimi.sukunimi at virtavesi.comPalaa takaisin