Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Helsingin Mätäjoella talkoiltiin lisääntymisalueita äärimmäisen uhanalaiselle meritaimenelle25.9.2011

Lauantai 24.10. Mätäjoen talkoopäivä on onnellisesti takana.
Mätäjokeen siirrettiin yli 30 tonnia soraa ja kiviä taimenten ja muiden vesieliöiden iloksi. Saimme aikaan kaksi isoa kutusoraikkoa ja paljon suoja-alueita uhanalaisen taimenen poikasille. Sähkökoekalastus oli myös menestys. Taimenen viime keväänä syntyneitä poikasia löytyi uskomattoman paljon, lisäksi vuoden ja kahden ikäisiä taimenia.
ei kuvaa
Kolmen vuoden työ alkaa kantaa hedelmää. Viime keväänä lähtivät ensimmäiset istutusmädistä syntyneet taimenet merivaellukselle. Kahden vuoden kuluttua ne palaavat kudulle. Vielä on kaksi vuotta aikaa valmistella Mätäjokea niiden paluuta varten, jotta ne voisivat jatkaa uhanalaista sukuaan. Äärimmäisen uhanalainen meritaimen on saamassa uuden suoja-alueen Helsingin sydämestä.

Lämmin Kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille! Teitte hienoa työtä!
Meitä oli ahkeroimassa yli kaksikymmentä henkeä. Pahoittelut siitä, että soraa ja kiviä oli vähän liikaa. Tänään monen ahkeroijan selkä, käsivarret ja jalat muistuttavat kipeästi olemassaolostaan. Olemme ensi vuonna "vähemmän kunnianhimoisia".

Kiitokset myös Helsingin kaupungille ja ABB:lle, jotka tukivat talkoopäivää lahjoittamalla kivet ja soran. YLE:lle erikoiskiitos, kun tulitte kuvaamaan tapahtuman! Toimittaja Peltsi osallistui soran ja kivien levitykseen täysin palkein.
Kannattaa katsoa TV2:n Erätulilla ohjelma marraskuun 10. päivä.

Talkoot järjesti Helsingin Perhokalastajat yhdessä Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa.

PJLPalaa takaisin