Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Uhanalaisen ankeriaan tuonti ja vienti EU:n alueelta kiellettiin07.4.2011

Euroopan unionin CITES tieteellinen tarkasteluryhmä arvioi kokouksessaan joulukuussa 2010, että ankeriaan pyytäminen ei ole kestävällä pohjalla. Tämän vuoksi EU:n CITES -hallintokomitea päätti, ettei ankeriaan EU:n ulkorajat ylittävään tuontiin tai vientiin voi myöntää lupia. Päätös ei vaikuta EU:n sisäiseen ankeriaskauppaan. Ankeriasta kaupallisesti hyödyntävän tahon on kuitenkin pystyttävä osoittamaan ankeriaan laillinen alkuperä.

Päätös on voimassa vuoden 2011 loppuun asti, jolloin asiaa käsitellään uudestaan. Päätökseen ei ole odotettavissa muutosta, sillä ankeriaskannan pikainen toipuminen ei ole todennäköistä.

Pohjois-Atlantin länsiosassa Sargassomerellä lisääntyvä eurooppalainen ankerias (Anguilla anguilla) liitettiin CITES -yleissopimuksen (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) liitteeseen II maaliskuussa 2009. Tästä lähtien sen EU:n ulkorajat ylittävään tuontiin on vaadittu CITES -vienti- ja tuontiluvat. Lupaviranomainen voi myöntää CITES -luvat vain, jos kansallinen CITES tieteellinen viranomainen tai EU:n tieteellinen tarkasteluryhmä katsoo, että kanta kestää verottamista.

Suomen ympäristökeskuksen tiedote josta uutisteksti lainattiin

AJPalaa takaisin