Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


HELCOM julkaisi tuoreet selvitykset Itämeren lohi- ja meritaimenvesistöjen tilasta ja kunnostustarpeesta05.4.2011

Kansainvälinen Itämeren alueen maiden perustama Itämeren suojelukomissio (HELCOM)on julkaissut Salar-projektin maakohtaiset raportit ja laajan loppuraportin. Projektin tarkoituksena oli kerätä suojelu- ja elvytystoimien tarpeisiin tietoa alueen lohi- ja taimenkantojen sekä kutuvesistöjen tilasta ja elvytystoimenpiteistä.

Nyt tehdyillä selvityksillä on tarkoitus mahdollistaa jatkossa laajamittaisemman lohikalakantojen elvytystoiminnan käynnistyminen ja rahoituksen hankinta osana kansainvälisiä ja kansallisia ohjelmia.

Salar-hanke eroaa merkittävästi HELCOM:in ja vastaavien alueen toimijoiden aiemmista, sillä tällä kertaa katsetta on siirretty lohen lisäksi myös meritaimenkantoihin. Fokuksen muutoksesta hyvä esimerkki on, että Suomen maaraportissa on käsitelty kaikki Suomenlahden rannikkoalueen puroluokankin vesistöt, joihin Virho on tehnyt kotiutusistutuksia.

Toivottavasti on enne, että hankkeen loppuraportin kannen keskellä komeilee kuva Vantaanjoessa syntyneestä lohen luonnonpoikasesta...

HELCOM SALAR − Project on the state of salmon (Salmo salar) and sea trout (Salmo trutta) populations in rivers flowing to the Baltic Sea

Suomen maakohtainen raportti lohi- ja taimenkannoista sekä -vesistöistä

Koko Itämeren alueen loppuraportti

AJPalaa takaisin