Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Taimenen ja lohen mäti-istutukset meneillään!19.3.2011

Virhon tämän vuotiset lohen ja taimenen mäti-istutukset mätirasioissa ovat parhaillaan käynnissä. Tämä viikko on keskitytty taimeneen ja ensi viikolla alkavat lohen suuristutukset.

Näiden istutusten tarkoituksenahan on kotiuttaa jalokalakantoja vesistöihin, joissa niitä ei ole tai tukea riutuvia kantoja.

Istutus on tänä vuonna helpompaa kuin vuosi sitten. Silloin virtavedetkin olivat useimmiten paksun lumi- ja jääpanssarin alla. Nyt monet sopivat paikat ovat avoimia.

Istutukset sujuvat sukkelasti monivuotisella kokemuksella ja aikaisempien vuosien tulokset viittaavat, että näistäkin istutuksista saadaan mukavia tuloksia.

Valitettavasti aivan kaikki ei ole sujunut kuin tanssi. Yhden äskettäin kunnostetun virtapaikan mätirasiat oli käyty kiskomassa vedestä, rasioita hajotettu ja taimenen mäti levitetty ties minne. Ilkivalta on onneksi harvinaista, mutta erityisen harmillista.

Mäti on "painonsa arvoista kullassa", ei pelkästään kalakantojen kohottajana, vaan myös rahassa.

ei kuvaaPalaa takaisin