Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


WWF:n Pandapalkinto 2010 myönnettiin Luonto-Liiton Salakaadot seis-kampanjalle ja Virholle02.2.2011

WWF Suomen Pandapalkinto 2010 myönnettiin tänään Helsingissä Luonto-Liiton Salakaadot seis-kampanjalle ja Virtavesien hoitoyhdistykselle.

Arvoltaan 20 000 euron suuruinen Pandapalkinto jaettiin tänä vuonna kahden hakijan kesken. Luonto-Liiton Salakaadot seis -kampanja kitkee susien salametsästystä ja rakentaa susimyönteistä ilmapiiriä. Virtavesien hoitoyhdistys (Virho) on kunnostanut jo kaksikymmentä vuotta mm. pääkaupunkiseudun pienvesiä.


ei kuvaa
Pandapalkinto-raadin puheenjohtaja Heidi Andersson ja WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen julkistivat palkinnon saajat ja palkinnon myöntämisperusteet.


WWF haluaa Pandapalkinnolla kannustaa molempia palkinnon saajia jatkamaan merkittävää työtään luonnon monimuotoisuuden hyväksi.

Salakaadot seis -viestintä- ja vaikuttamiskampanjan tavoitteena on kitkeä Suomesta uhanalaisten susien ja muiden lajien salametsästys. Lajin uhanalaisuuden merkittävin syy ja uhkatekijä on metsästys.”Kampanjassa on saavutettu jo kaksi merkittävää välitavoitetta: On yleisesti tunnustettu, että susien salametsästyksellä on keskeinen rooli Suomen susikannan romahduksessa. Lisäksi törkeän metsästysrikoksen nimike ja tuntuvat rangaistukset metsästysrikoksista on määrä kirjata rikoslakiin vielä tänä vuonna”, Pandapalkinto-raadin puheenjohtaja Heidi Andersson kertoo.

Virtavesien hoitoyhdistys Virho on tehnyt perustamisvuodestaan 1990 lähtien ansiokasta työtä mm. pääkaupunkiseudun purojen ja Vantaanjoen vesiluonnon hyväksi. Kunnostustöiden ansiosta osa Helsingin aiemmin erittäin huonokuntoisista pienvesistä on vähitellen elpynyt jopa niin hyvin, että taimenet ovat palanneet niihin kutemaan. Pienvesien tilan paraneminen on lisännyt myös alueiden virkistyskäyttöarvoa. ”Virtavesien hoitoyhdistys on innostanut paikalliset asukkaat, koululaiset ja päiväkotiryhmät osallistumaan lähiympäristönsä luonnon hoitoon hauskalla ja konkreettisella tavalla”, Andersson sanoo.


ei kuvaa
Esa Lehtinen piti Virhon kiitospuheen. Esa Lehtinen on Virhon nykyinen puheenjohtaja ja yksi Virhon viidestä perustajajäsenestä.


ei kuvaa
Pandapalkinto 2010 kunniakirja.


WWF Suomen Pandapalkintotiedotteen voit lukea täältä.

Virho tulee käyttämään 10 000 euron arvoisen rahapalkintonsa virtavesikunnostusprojektien materiaalien hankintaan.


Teksti: Kari Stenholm
Valokuvat: Esa Lehtinen ja Kari StenholmPalaa takaisin