Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Suositeltavaa talvilukemista taimenten ja ankeriaan uskomattomasta elämästä!11.1.2011

Talvi on pimeimmillään, mutta sen voi käyttää hyödyksi tutustumalla James Prosekin teoksiin taimenista ja ankeriaista. Taimenen monimuotoisuus on lähes uskomaton!

Yhdysvaltalaisen luontoharrastaja James Prosekin läpimurtoteos "Trout of the World" on enemmän kuin suositeltava kaikille taimenista kiinnostuneilla. Siinä hän esittelee lähes kaikki taimenen eri muodot ja myöskin raudun eri muotoja.

Tiesitkö Italian Gardajärven pohjalla lähes 300 metrin syvyydessä kutevasta taimenesta? Kaspianmeren 50-kiloisista? Balkanin taimenista, joilla on harjuksen kaltainen suu? Turkin tai Armenian taimenkannan rikkaudesta? Minkälaisia ovatkaan Irakissa elävät taimenet? Minkänäköisiä ovat Baikal-järven raudut? Jne.

Hänen uusin teoksensa on ankeriaasta "Eels - the World's most amazing and mysterious fish". Ankeriaskanta on huvennut olemattomiin ja kirja luo elävää kuvausta tämän salaperäisen, mutta arvokkaan lajin elämästä.

James Prosekin kotisivun ja lisätietoja kirjoista löydät helposti vaikkapa googlaamalla.Palaa takaisin