Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Maunulanpuron talkoot 28.8.201009.9.2010

Maunulanpurolla järjestettiin vuosittaiset puronkunnostustalkoot lauantaina 28.8. Talkoisiin osallistui 9 henkeä. Kiveä ja soraa siirtyi puroon 13 kuutiota. Materiaalit Virholle sponsoroi Helsingin kaupunki. Kunnostusta tehtiin kolmella alueella Maunulanpurolla: jalkapallokentän vieressä (Koivikkotie 12 kohdalla), kevyenliikenteen väylän vierellä (Koivikkotie 16 kohdalla) ja Maunulan uurnalehdon kulmalla (Koivikkotie 22 kohdalla).


ei kuvaa

Maunulanpuiston jalkapallokentän vierelle saatiin mukavasti lisää syvyysvaihtelua, virtausta ja mutkittelua. Isot kivet on tuotu talkoita varten, mutta ne oli laitettu jo valmiiksi puroon. Oikealla tilanne kunnostuksen jälkeen. Jalkapallokentän vierelle tehtiin uomaan myös uusi soraikko.


ei kuvaa

Maunulanpuiston kevyenliikenteenväylän varressa jatkettiin siitä mihin edellisenä vuonna jäätiin. Alueelle tehtiin yksi soraikko ja lisättiin virtausvaihtelua useilla suisteilla ja kynnyksillä.


ei kuvaa

Talkoon kivimateriaalien toimituksen yhteydessä Maunulan uurnalehdon vieressä olevaan ponniin tehtiin koneellisesti kaupungin toimesta eroosiosuojaus ja syvään veteen laitettiin muutama suojakivi.


ei kuvaa

Kuvassa olevan ponnin alapuolinen osuus kynnystettiin. Näin saatiin lisättyä sekä veden syvyyttä että virtausvaihtelua.


Kiitokset Helsingin kaupungille kivistä/sorasta ja kaikille talkoolaisille työpanoksesta!


Teksti ja kuvat:

Teemu MökkönenPalaa takaisin