Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


TIEDOTE: Karkkilan koskivesiä elvytetään kaloille21.7.2010

TIEDOTE/Julkaisuvapaa 21.7. klo 13

Karkkilan koskivesiä kunnostetaan kesän aikana kalakantojen vahvistamiseksi. Virtavesien hoitoyhdistys Virho luo kaloille uusia kutupaikkoja Saavajoen Siikalankosken yläosissa ja Haaviston arvokkaissa lähdepuroissa. Näihin koskivesiin laitetaan kuutioittain karkeaa soraa, jota erityisesti taimenet tarvitsevat kutuunsa. Toimenpiteet hyödyttävät myös muita kalalajeja ja rapuja.

Virho on sopinut kalojen kutupaikkojen kunnostuksista maanomistajien kanssa ja palkannut tehtävään työttömiä. Virholla on erillinen työllisyyshanke, jossa on työllistettynä kymmenkunta henkilöä. Siikalankosken kunnostamiseen on saatu varoja Karkkilan koskivesiä hallinnoivalta osakaskunnalta ja työttömien palkkaamiseen Uudenmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta.

Kunnostuksien tavoitteena on elvyttää Karkkilan vesien luonnonmukaisia kalakantoja. Luonnonmukaisesti lisääntyvät kalat ovat parhaiten sopeutuneita paikallisiin vesiin eikä niitä varten tarvitse työteliäitä ja kalliita istutuksia.

Virtavesien hoitoyhdistys on aikaisemmin rakentanut Nuijajoen Sahakoskeen kalatien sekä kunnostanut muutenkin Nuijajokea kaloille ja ravuille soveliaaksi. Saavajoen Sillankosken ja Vuohikosken, Maijanojan, Pienojan ja Rautojan kunnostukset sekä Kyrönojan kalatie ovat myös esimerkkejä Virhon toteuttamista hankkeista Karkkilassa.

Lisäksi Virho on kunnostanut virtavesiä ja rakentanut kalateitä muun muassa Lopella, Vihdissä ja Lohjalla. Koska näistä on suora vesiyhteys Karkkilaan, hyödyttävät lähikuntien virtavesien elvytyshankkeet myös Karkkilaa.

Virtavesien hoitoyhdistys ry Virho (virtavesi.com
) on yleishyödyllinen, vapaaehtoistyöhön perustuva järjestö. Sen tavoitteena on elvyttää ja kunnostaa virtavesiä. Niitä vaivaavat esimerkiksi perkaukset, päästöt ja kalakantojen taantuminen. Tavoitetta toteutetaan esimerkiksi koski- ja purokunnostuksin, kalateiden rakentamisella, neuvonta- ja valistustyöllä, lohikalojen kotiutusistutuksilla sekä asiantuntijalausunnoin. Virhossa on mukana suomalaisia vesistään huolestuneista maanomistajista alan asiantuntijoihin ja kalastuksen harrastajiin.

Lisätiedot:


Virtavesien hoitoyhdistyksen työllisyyshanke: Olli Toivonen puh. 050-3307739

Karkkilan osakaskunnat: Erkki Olsson puh. 0400-160 130Palaa takaisin