Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Vuoden ensimmäinen talkookiveäminen tehty08.6.2010

Virhon talkookunnostustoiminta alkoi tänä vuonna tavanomaista aikaisemmin. Helsinkiläisen Viikinojan varressa oli sähköjohdon kaivun yhteydessä maan pinnalle jäänyt runsaasti parhaanlaista kivimateriaalia. Paikoin puroon oli kivikasoista vain metrejä, joten Virho haki kaupungilta lupaa siirtää sopivaksi katsomansa kivet uomaan vesiluontoa monipuolistuttamaan.

Lupa siirtoon saatiin. Tiukan aikataulun vuoksi suurempia talkoita ei kyetty järjestämään, vaan päätettiin hoitaa homma arki-iltoina. Vappuviikolla sitten kokoonnuimme 2-3 hengen porukalla pariin otteeseen. Uomaa saimme parannettua reilut 50 metriä, mikä käytettyihin miestyötunteihin nähden on hyvä tulos pelkillä kangilla työskenneltäessä. Kiveämismateriaali oli todella ensiluokkaista; monenkokoista ja muotoista murikkaa väliltä 800mm-50mm. Harvoin pääsee kiveämistä tekemään paikan päältä kaivetuilla kivillä, jotka jo ikään kuin valmiiksi kuuluvat paikalliseen luontoon. Ankkuroimme myös uomassa tai sinne menossa ollutta puumateriaalia paremmin paikoilleen. Aikomuksena on vielä viimeistellä tehdyt parannukset syksyn talkoissa.

ei kuvaa

ei kuvaa

Viikinoja on noin viiden kilometrin mittainen kaupunkipuro, jonka pääuoma virtaa Tattariharjusta Latokartanon ja Viikin kaupunginosien halki Vanhankaupunginlahden Purolahteen. Lisävesiä puroon tulee Kurkimäestä sekä Myllypuron pientaloalueen suunnasta. Viikinoja on ollut Virhon taimenen kotiutusistutuskohteena vuodesta 2007. Ensimmäisinä vuosina laitetut taimenet alkavat olla jo lisääntymisiässä, joten tänä vuonna järjestetään purolla talkoot, jonka tarkoituksena on luoda erityisesti kutusoraikkoja luonnonlisääntymiseen. Talkoot pidetään 21.8. Kaikki tervetuloa.

ei kuvaa

Joukkoomme liittyi kiveämistohinassa myös uusi jäsen Esko. Esko on laadukas rakennuskottikärry, joka todistetusti kestää myös kivenkärräyksen. Esko saatiin lahjoituksena virtavesitoimintaa ennenkin tukeneesta Rautia Malmista. Suurkiitos Rautia Malmin yrittäjille!

Teksti & kuvat: Vesa KuitunenPalaa takaisin