Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Vantaanjoen kahluukieltosääntö, jota on hyvä noudattaa muillakin Etelä-Suomen vesillä17.4.2010

Vantaanjoen kalastusalueen vuosikokouksessa keväällä 2010 tehtiin muutos Vantaanjoen käyttö- ja hoitosuunnitelman kahluukieltosääntöön. Päivitetyn kahluukieltosäännön mukaan kahlaaminen on kielletty Vantaanjoen koski- ja virtapaikoissa 1.10. – 31.5 välisenä aikana. Kahluukielto tulee voimaan kullakin vesialueella sen jälkeen kun vesialueen omistaja on siitä päättänyt.

Vähintään edellä mainitun pituista kahluukieltoaikaa on syytä noudattaa Vantaanjoella ja muillakin Etelä-Suomen joilla riippumatta siitä onko vesialueen omistaja sen vesialueelleen määrännyt, vai ei. Jos vesialueen omistaja on määrännyt vesialueelleen pidemmän kahluukieltoajan, silloin noudatetaan tätä pidempää kahluukieltoaikaa.

Vantaanjoella ja muilla Etelä-Suomen joilla ja puroilla taimenet aloittavat kutunsa yleensä lokakuun alkupuolella ja lohet lokakuun loppupuolella. Koski- ja virtapaikoissa ei saa kahlata 1.10. jälkeen, jotta soraikkojen sisällä oleva taimenien ja lohien mäti ei tuhoudu.

Vantaanjoen ja muiden Etelä-Suomen jokien oloissa taimenien ja lohien vastakuoriutuneet poikaset ilmestyvät vapaaseen veteen uimaan touko- kesäkuun vaihteessa, usein kesäkuun alkupäivinä. Koski- ja virtapaikoissa ei saa kahlata missään tapauksessa ennen kesäkuun ensimmäistä päivää, mutta mielellään ei ennen kesäkuun puoltaväliä, jotta soraikoilla oleva mäti tai poikaset eivät tuhoudu.

Kutusoraikoilla kahlaaminen toukokuussa tuhoaa taimenien ja lohien kuoriutumattoman mädin, vastakuoriutuneet uimataidottomat, tai huonosti uivat poikaset soraikon sisään, tai sen päälle.

Teksti Kari Stenholm



Palaa takaisin