Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Sunnuntaina 18.10. talkoot Espoon Pirttimäessä12.10.2009

Virtavesien hoitoyhdistys järjestää yhdessä Helsingin ja Espoon kaupunkien ja Espoon- sekä Espoo-Mankin kalastusalueiden kanssa kunnostustalkoot Espoon Pirttimäessä sunnuntaina 18.10. kello 10 alkaen.

Kunnostuskohde sijaitsee Espoonjoen vesistön latvoilla Pirttimäen ulkoilumajan vieressä virtaavassa Ryssänniitynoja-nimisessä pienessä latvapurossa. Kunnostettava alue on noin 150 metriä pitkä ja virtailee valtaosin kulttuurimaisemassa. Puro on aikoinaan perattu alueella viivasuoraksi. Alueen alaosassa puron ylittää Savupirtintie, jota pitkin pääsee Kunnarlantieltä suoraan talkooalueelle.

Kunnostustoimilla on tarkoitus mm. nopeuttaa peratun uoman
ennallistumistumiskehitystä ja parantaa sen soveltuvuutta mm. taimenen ja muun virtavesieliöstön elinalueeksi kiveämällä ja soraistammalla. Kunnostuksilla pyritään myös samalla lisäämään taimenen lisääntymisalueita, joita aikoinaan tehdyt perkaukset ovat hävittäneet.

Toimet hyödyttävät osaltaan myös purolaakson ympärille alavirrassa perustettua Pirttimäen luonnonsuojelualuetta.

Talkoopaikan osoite navigaattoriin tai vastaavaan näppäiltäessä on Savupirtintie 6, Espoo

Autolla tulevat voivat jättää menopelinsä Pirttimäen ulkoilumajan viralliselle parkkialueelle, mutta muutamia autoja mahtuu myös lähemmäs varsinaista talkooaluetta:

Läheinen pieni parkkipaikka

Paikalle pääsee myös julkisilla, bussi numero 86 ajaa Espoon Keskuksesta Pirttimäen ohitse Kunnarlantietä, josta on muutaman minuutin kävelymatka.

Bussilinja 86:n aikataulu

Jos julkisten aikataulut eivät sovi ja autoa ei ole käytössä, voi allekirjoittaneeseenkin ottaa yhteyttä. Jonkinlainen kyyti varmasti järjestynee ainakin Espoon Keskuksesta talkoopaikalle ja takaisin.

Järjestäjän toimesta on talkoolaisille tarjolla eväitä ja juomista. Paikalla on myös grillikatos. Jottei kukaan kuitenkaan jäisi ilman evästä, toivotaan talkoolaisilta ennakkoilmoittautumisia lauantaihin mennessä.

Talkoovarusteiksi kannattaa valita rapaa ja roiskeita kestävät vaatteet sään mukaan. Kumisaappaat tai kahluuvarusteet eivät ole välttämättä pakolliset, jos ei sada, mutta jos sellaiset löytyvät, niin kannattaa ainakin ottaa mukaan. Jonkinlaiset käsineet kannattaa ehdottomasti myös varata matkaan. Talkoiden järjestäjän toimesta pyritään tuomaan kottikärryjä ja lapioita, mutta mikäli tämä ei onnistu, niin omiakin työkaluja ja kärryjä kannattaa ottaa varuiksi mukaan, jos kyytiin mahtuu.

lisätietoja:

Aki Janatuinen,
virtavesien hoitoyhdistys ry
virtavesi.com

aki.janatuinen (ät) helsinki.fi tai 040-754 7778Palaa takaisin