Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Turvetuotanto uhkaa vaelluskalavesistöjen elvyttämistä29.9.2009

Kaakkois-Suomessa pitkälti Haminan kaupungin alueella virtaava Vehkajoki on viimeisin esimerkki turvetuotannon uhkaamista vaelluskalavesistöistä. Vesistöalueen koskialueita ja järviä on kunnostettu viime vuosina laajalti niin viranomaisten, kuin erityisesti osakaskuntien ja talkoolaistenkin voimin. Alueella on yhteisenä tavoitteena palauttaa vahvat luontaisesti lisääntyvät vaelluskala- ja rapukannat aina alajuoksulta vesistön latvoille asti. Tähän on pyritty mm. lohikalojen kotiutusistutuksilla, joista on saatu lupaavia tuloksia.

Lähivuosina vesistöalueella on tarkoitus toteuttaa paikallisten kunnostustoimmien lisäksi myös viranomaisten toimesta mm. koskialueiden koneellisia kunnostuksia ja vaellusesteitä muodostavien patojen muuttamista luonnonmukaisiksi tekokoskiksi, jotka mahdollistavat kalojen liikkumisen.

ei kuvaa

Vehkajoen vesistön kalataloudellisen kehittämisen ja yleisten virkistyskäyttömahdolisuuksien päälle on kuitenkin noussut synkkiä pilviä Haminan kaupunginhallituksen päätettyä tiukassa äänestyksessä vastoin kaupunginjohtajan esitystä vesistön latvoilla sijaitsevan Pyhällön Kärpänsuon vuokraamisesta turvetuotantoon 40 vuodeksi.

Haminan kaupunginhallituksen päätöksestä tyrmistyneenä alueen toimijat luovuttivat 21.9. kaupungin päättäjille oikaisuvaatimuksen, jossa vaaditaan päätöksen kumoamista yleisen edun nimissä. Vaatimuksen takana seisovat mm. kaikki vesistöalueen osakaskunnat ja Virho.


Kymen Sanomien juttu aiheesta

Vehkajoesta Haminan seudun perhokalastajien sivuilla


Teksti: Aki Janatuinen
Kuva: Juha PostiPalaa takaisin