Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Helsingin Mätäjoesta taimenvesi: 2.6. klo 16 avoin virtavesikatselmus28.5.2009

Virho järjestää yhdessä Helsingin perhokalastajien kanssa virtavesikatselmuksen, jonka kohteena on Helsingin Mätäjoki. Tarkoitus on arvioida puron kunnostustarpeita, tutkia hyönteiskantaa sekä mätirasia-istutusten onnistumista. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita Helsingin Talin siirtolapuutarhan saunan seutuville ti 2.6. klo 16.

Virhon puolelta arvioidaan eri virtavesikohteita jatkuvasti. Sesonkiaikaan jopa päivittäin tutkitaan koskia ja puroja kunnostusnäkökulmasta, kalakantoja, hyönteiselämää, veden laatua ja muita vastaavia seikkoja.

Tällä kertaa Virho järjestää avoimen virtavesikatselmuksen Helsingin Mätäjoella yhdessä Helsingin perhokalastajien kanssa. Mätäjokea on perattu, padottu ja mitään varmoja todisteita ei ole siinä elävästä lohikalakannasta. Kuitenkin se on Helsingin kaupunkipuroista runsasvetisin ja monilla kehittämiskelpoisilla koski- tai virta-alueilla.

Mätäjoen elvytystoimenpiteet lohikalajoeksi aloitettiin kevättalvella, kun Virho istutti siihen runsain mitoin taimenen mätiä rasioissa. 2.6. katselmuksessa rasiat poimitaan takaisin ja katsotaan, miltä istutusten onnistuneisuus näyttää. Lisäksi potkuhaavilla otetaan hyönteisnäytteitä, jotka kertovat veden laadusta ja kalojen ruokailumahdollisuuksista.

Samalla tehdään päätös siitä, mikä Mätäjoen osuus otetaan Virhon ja Helsingin perhokalastajien ensimmäiseksi kunnostuskohteeksi. Lopullisena tavoittena on saada Mätäjoesta kotipesä vahvalle taimenkannalle, joka pystyy vaeltamaan vapaasti myös mereen.

Mukaan ehtii myös klo 16 jälkeen. Talin seutuvilla saattaa mennä jopa lähes klo 17 ja sen jälkeen siirrytään Pitäjänmäellä Strömbergin puiston putoukselle.Palaa takaisin