Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Tämän kevään kotiutusistutukset käyntiin22.3.2009

Torstaina saapui Laukaalta ensimmäinen erä taimenen mätiä kotiutusistutuksia varten. Erä sisälsi kahdeksan litraa ingarskilanjoen taimenkannan mätiä.

Saapunut mätierä oli käsitelty alitsariinilla, joka mahdollistaa tulevaisuudessa kyseisten istukkaiden erottamisen luonnonkudusta syntyneistä yksilöistä esimerkiksi merialueen saaliskaloissa. Erottaminen on mahdollista niiden otoliitteja, eli kuuloluita tutkimalla. Merkityillä kaloilla näkyy värjäys niiden otoliiteissa. Suomuista tai muista ulkoisista merkeistä ei mätinä tai vastakuoriutuneina istuettuja lohikaloja voi erottaa luonnonkudusta syntyneistä yksilöistä.

ei kuvaa

Mätierä istutettiin viikonlopun aikana Länsi-Uudenmaan ja Pääkaupunkiseudun kohteisiin. Suurin osa mädistä istutettiin Whitlock-Vibert -mätirasioissa, mutta pieni erä myös kylvettiin puroon vapaana ilman rasiaa.

ei kuvaa

Istutustiedot päivitetään istutustaulukkoon myöhemmin, kun kevään kaikki istutukset saadaan tehtyä.

AJPalaa takaisin