Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Saukot ja koskikarat liikenteessä11.1.2009

Tällä hetkellä on otollinen aika päästä näkemään kesällä varsin näkymättömissä pysyviä saukkoja ja hyisten koskien talvisia vieraita koskikaroja. Eteläisen Suomen joet ja purot ovat viimeistään viime viikkoina saaneet jääpeitteen ja avoimena virtaavia paikkoja on jäljellä enää vuolaimmissa koskipaikoissa.

ei kuvaa

Näissä koskipaikoissa onkin nyt hyvät mahdollisuudet yhyttää saukko tai vähintäänkin koskikaroja, jotka runsaslukuisina kansoittavat talven yli auki säilyviä koskia. Vaikka itse saukkoa ei pääsisikään näkemään on monin paikoin nähtävissä eläimen usein sulaan jokeen päättyviä jälkiä merkkinä sen vierailusta koskella.


ei kuvaa

Perjantaina muutamilla läntisen Uudenmaan koskilla käydessä saukon jälkiä näkyi Siuntionjoen Sågarsforsin rannoilla ja Fiskarsissa Långsjönin laskupurolla. Koskikaroja löytyy miltei jokaisesta sulana pysyvästä koskesta. Nyt niitä näkyi mm. Risslaånilla ja Siuntionjoella. Terveen jokiluonnon tunnuslajien Saukon ja koskikaran viihtyminen myös Sågarsforsin kalatiellä kertookin omaa kieltään kohteen onnistumisesta.

ei kuvaa

Teksti & kuvat: Aki JanatuinenPalaa takaisin