Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Virho toivottaa kaikille virtavesien ystäville hyvää joulua!24.12.2008

Joulupyhinä tunnetusti on aikaa syventyä vähän erikoisempiinkin asioihin. Seuraavassa ajankuluksi muutama mielenkiintoinen ja opettavainen tarina "uudelta mantereelta".

Ensimmäisenä olisi tarjolla hieno dokumenttivideo joka kertoo Yhdysvaltain Keskilännen alkuperäisen uhanalaisen lohikalalajin, punakurkkulohen hyväksi tehdystä elvytystyöstä.

Punakurkkulohen elvyttämisestä

Dokumentin katsottuaan voi lukea lisää aiheesta Yellowstone Science -lehden nettiversiosta vuodelta 2006, jossa kerrotaan tarkemmin Yellowstonen alueen punakurkkulohen elvyttämisestä ja sitä yllättäen uhkaamaan ilmestyneen harmaanieriän alkuperästä.

Yellowstone Science -lehti


Jos edellisten aihepiiri vaikutti kiinnostavalta voi jotakuta kiinnostaa myös Red Gold -niminen dokumenttielokuva Alaskan Bristol Bayn seudulle suunnitellusta Pohjois-Amerikan suurimmasta avokaivoksesta ja siihen liittyvästä maailman suurimmasta padosta, jotka uhkaavat maailman tuottoisinta jäljellä olevaa punalohen kutuvesistöä.

Elokuvan on tuottanut Felt Soul Media, joka on tullut tunnetuksi mm. palkittujen The Hatch ja Running Down The Man -nimisten kalastus-/luontofilmien tekijänä. 54 minuuttia kestävän dokumenttielokuvan saa hankittua netin kautta DVD:nä varsin kohtuulliseen 25 dollarin hintaan FSM:n sivuilta.

Red Goldin traileri

Felt Soul Median nettikauppa

This Is Fly -nettilehden artikkeli Bristol Bayn kaivoshankkeesta ja Red Gold -dokumenttielokuvasta


Kaikki tarinat eivät ikävä kyllä pääty aina onnelliseen loppuun, joten olkoon tämä jokaiselle opetuksena. Ensi vuoden alussa saa ensi-iltansa mielenkiintoiselta vaikuttava Rivers Of a Lost Coast -niminen dokumenttielokuva, joka kertoo vielä viime vuosisadan puolessavälissä kukoistaneista Pohjois-Kalifornian lohikalojen kutujoista ja niiden kohtaamasta tuhosta paikallisen perhokalastajayhteisön kautta. Elokuvan traileri on nähtävissä sen kotisivuilla.

Rivers of a Lost Coastin kotisivut

AJPalaa takaisin