Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Talvisia kunnostuksia!20.11.2008

ei kuvaa
Virholla on meneillään kunnostuksia työllistämisvaroin Vantaanjoen latvoilla sekä Vihtijoen sivuhaarassa Sitinojassa.

Sitinoja sijaitsee Uudenmaan pohjoisosissa Vihdin ja Karkkilan rajamailla. Se on mahdolliselta taimentuotannoltaan Vihtijoen toiseksi tärkein alue. Puro on toistakymmentä kilometriä pitkä ja kapea, joten siihen voisi periaatteessa mahtua melkoinen määrä taimenta.

Kunnostuksilla siitä voitaisiin ehkä saada jopa kaikkein tärkein alue Vihtijokeen. Sitinojan taimenkannan kehittäminen on korostunut erityisesti sen jälkeen kun Sitinojasta alavirtaan, Vihtijoen päähaarassa sijaitsevaan Olkkalan koskeen saatiin kalatie.

Näin Sitinojan taimenet pääsevät nykyisin halutessaan vapaasti vaeltamaan Hiidenveteen. Lisäksi kun Virho on rakentanut kalatien myös Hiidenveden ja Uudenmaan toisen suurjärven Lohjanjärven väliin, olisi Sitinojan taimenilla nykyisin aivan toisen luokan vaellusmahdollisuudet kuin aikaisemmin.

Ongelma Sitinojassa on erityisesti kutusoran puute. Kunnollisia kutupaikkoja Sitinojassa ei ole juurikaan. Taimenkanta on lisäksi heikenyt esimerkiksi 1980-luvusta ja syynä lienee vähäistenkin kutupaikkojen liettyminen metsäojien lietteistä.

Työllisyyshankkeen voimin lisätään tonneittain kutusoraa Sitinojan yhteen sivuhaaraan sekä jonkin verran myös kiviä monimuotoistamaan puron uomaa.
Palaa takaisin