Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Kiinnostava ruotsalaishanke metsävesistöistä11.10.2008

Ruotsissa on Maailman luonnonsäätiön WWF:n hanke Levande Skogsvatten eli elävät metsävedet. Siinä keskitytään metsävesistöjen hoitamiseen, elävöittämiseen ja kunnostamiseen. Ojitukset, tehometsätalous ja muut tekijät aiheuttavat paljon kielteistä virtavesistöillekin ja toimenpiteitä tarvitaan.

Pohjaeläimistö, virtavesien rantavyöhykkeet, metsäpurojen kalasto ja kosteikot ovat esimerkkeinä käsiteltävistä aihesta Levande Skogsvatten-hankkeessa. Perustietojen lisäksi sen yhteydessä esitetään, miten ongelmia voidaan torjua ja kuinka vesien kukoistusta saadaan aikaiseksi.

Suurta huomiota osoitetaan esimerkiksi puuaineksen tärkeälle roolille. Se monimuotoistaa uomaa, lisää ravintoa ja tarjoaa suojapaikkoja. Tässä syyt miksi Virhon monissa kunnostuksissa puuaineksen lisäys on tärkeällä sijalla.

Aihekohtaisten raporttien lisäksi tarjolla on hyvä johdatus aiheeseen "Lär dig om den levande skogsbäcken". Sen vilkaisemista voi suositella kaikille. "Elävien metsävesien" kotisivut löydät osoitteesta:

http://www.wwf.se/levandeskogsvattenPalaa takaisin