Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Väänteenjoen kalatien viimeistely tehty27.5.2008

Virhon Lohjalle Väänteenjokeen tekemä kalatie on saanut lopullisen muotonsa. Hiidenveden ja Lohjanjärven yhdistävässä kalatiessä on virrannut vesi jo maaliskuun puolestavälistä lähtien, mutta tuon jälkeen on vielä tasoiteltu rakennusmassoja ja hienosäädetty itse kalatien uomaa.

ei kuvaa

Kalatiehen lisäiltiin vielä loppuvaiheessa muutamia isompia kiviä ja kivettiin padolle (ja tulevalle venesululle) menevän ajouran rumpuja, jotta ne olisivat kaikkien vesieliöiden helpommin noustavissa. Koekalastus kalatiessä osoitti, että jo ennen viimeistelytoimia kalatietä nousi mm. lahnoja, särkiä, ahvenia ym. tavallisia kaloja, joiden uintikyky on kuitenkin verraten heikko.

ei kuvaa

Kalatien opastetaulut ja muu pintaviimeistely jää tältä erää toteuttamatta, koska on vielä mahdollista että nyt tehdyn kalatien ja säännöstelypadon väliin aletaan rakentamaan venesulkua. Tämä tarkoittaa uutta työmaata ja raskasta maansiirtoliikennettä, joten opasteet ja istutukset pitäisi väliaikaisesti purkaa ja ne jäisivät työmaan alle. Tarkoitus kuitenkin on, että tulevaisuudessa kalatien yhteyteen tulisi kalatiestä kertovia opastetauluja.

ei kuvaa

Kalastuskiellosta kertovia kieltokylttejä ei myöskään vielä löydy kalatien partaalta, mutta kalatiessä kalastaminen on luonnollisestikin kiellettyä Kalastuslain perusteella.


AJPalaa takaisin