Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Kalatie viimein alulle18.5.2008

Jatkuvien tulvien ja maaperän pehmeyden vuoksi Vihtijoen Haimoon myllypadon kalatietä ei päästy suunnitellusti rakentamaan talvella. Maan kuivuttua ja vedenpinnan laskettua työt on nyt saatu käyntiin.

Paikalle on tuotu kiveä 18 rekka-autokuormallista ja kaivinkone on työskennellyt päivän avaten uomaa padon viereen. Lisäksi suurimmaksi osaksi kallion päällä kulkevan kalatien pohjaa on muokattu käsivoimin ja koskea on kivetty.

Haimoon kalatie on monessa mielessä haasteellinen kohde. Yli 3 metrin putouskorkeudesta huolimatta se täytyy mahduttaa lyhyelle matkalle. Tämän ohella vieressä on paljon maansiirtotyötä aiheuttava savipenkka ja kalatien pohja on yhdessä kohtaa lähes 2 m korkea pystysuora kallioseinämä.

Melkoista lisätyötä itse kosken kunnostuksessa tulee siitä, että kiveä ja kutusoraa ei pystytyä ajamaan veden äärelle mm. joen laaksomaisuuden takia.

Haasteet on tehty voitettaviksi ja kalatie on tällä vauhdilla toiminnassa kesän aikana. Kosken kunnostuksessa (kiveämistä ja soraistamista) mennee tätä pidempi aika.

MPPalaa takaisin