Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.


Kutusoraikot kunnossa talven jäljiltä?06.5.2008

Loppusyksyn taimenen kudun jäljiltä poikaset alkavat kuoriutumaan soran seasta näinä aikoina. Yleensä ne lähtevät uiskentelemaan toukokuun ja kesäkuun alun aikana.

Jatkuvien tulvien jäljiltä oli pelättävissä, että kutusoraikot ovat tukkeutuneet pelloilta valuvaan saveen ja metsäojista tulevaan humukseen. Viime viikon kierros Virhon kunnostamilla Karjaanjoen kutusoraikoilla osoitti tilanteen olevan ainakin päältäpäin silti hyvän.

Lopen Vastinkosken, Pusulanjoen, Karkkilan Nuijajoen ja Vihtijoen kutupaikat näyttivät kohtuullisen puhtailta eivätkä tukkeutuneilta.

Syynä puhtauteen voi olla jatkuvat kovat virtaukset, jotka ovat talven mittaan huuhtoneet soraikkoja. Toisaalta soran sisään saattaa olla iskostunut liejua, joka ei päältä päin näy.

Mitä tulee viime syksyn kudun saldoon, varovaista optimismia on siis ilmasssa. Jokaisessa näissä paikassa oli lisäksi parhaimmillaan jopa useita aikuisten taimenten havaintoja.

MPPalaa takaisin