Vesistöalueet

Karjaanjoen vesistö
Vantaanjoen vesistö
Espoon virtavedet
Helsingin purot
Yleistä
Siuntionjoen vesistö
Mäntyharjun reitti

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.

Virtavesien hoitoyhdistyksen Vaeltava Jokitalkkari -konsepti Partioaitan Ympäristöbonus-ehdokkaana13.12.2017

Virho on kunnostanut mm. kiveämällä ja soraistamalla lukuisia jokia ja puroja, jotka soveltuvat päiväretkien ja pidempienkin vaellusretkien kohteiksi. Kunnostustustoiminnalla parannetaan ja palautetaan mm. tukinuiton vuoksi perattujen jokien ja purojen ekologista tilaa. Urbaanien kohteiden kunnostuksella pyritään myös kiinnittämään ihmisten huomio lähiympäristöönsä ja sen tarjoamiin ulkoilumahdollisuuksiin. Tekemämme kunnostukset parantavat lähivirkistysalueidenkin vesi- ja äänimaisemaa.

Virhon tekemälle kunnostustoiminnalle on merkittävä kysyntä eri puolilla Suomea. Yhdistyksen toiminnan nyt pääosin ollessa etelärannikolla, Hämeen eteläosassa ja Kaakkois-Suomessa pyrimme Partioaitan Ympäristöbonuksen rahoituksella perustamaan uutta kunnostustoimintaa muillekin alueille.

Ehdokkaamme Ympäristöbonus-kohteeksi on perustettava Vaeltava Jokitalkkari -konsepti. Nimensä mukaisesti vaelluskalakantojen parantamiseksi työskentelevä Vaeltava Jokitalkkari toteutettaa kunnostuksia alueilla, joissa kunnostustoiminta vielä ei ole aktiivista. Tavoitteena lisäksi on saattaa virtavesien kunnostusalalle uusia kalatalouden tai muun soveltuvan koulutuksen saaneita ammattilaisia, joilla on valmiudet pitkäaikaisesti toimia uusina maakunnallisina Jokitalkkareina.

Ympäristöbonus-rahoitusta Virho käyttäisi myös nykyisissä aktiivisissa kunnostusvesistöissä Vantaanjoen vesistöalueella Paalijoella Kytäjä-Usmi-Usminkallio-retkeilyalueen itäosassa Hyvinkäällä. Vihtijoella tulisimme jatkamaan kunnostuksia mm. suositun retkeilyalue Koniavuoren luonnonsuojelualueen lähivesissä.

Äänestys Partioaitan sivulla jatkuu 26.12. asti.

https://www.partioaitta.fi/aanesta-ymparistobonuskohteita-vuodelle-2018#virho